Uspesno odrzan sastanak predstavnika Srpske zajednice u Sidneju

U cetvrtak 5. Februara 2009 u prostorijama Crkveno Skolske opstine Svetog Georgija odrzan je sastanak gde je potvrdjeno, uz podrsku svih prisutnih da Srpska zajednica i dalje smelo i odlucno stoji iza Kapetana Dragana i njegovog pravnog tima.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici svih Sidnejskih Organizacija ukljucujuci i predstavnike Srpske pravoslavne Crkve.
• Predsednik Srpske Pravoslavne Crkve Svetog Velikomucenika Djordja Gospodin i brat Rajko Ignjatic
• Predsednik Srpskih Cetnika Ravna Gora za Australiju Brat i gospodin Bogdan Boca Veljovivc
• Srpski Kulturni Club Sveti Sava u Sydneju je takodjer predstavljao jedan od njihovih osnivaca gospodin R.Ignjatovic
• Srpski nacionalni centar su predstavljali direktori Ziko Mijic i Brat Milorad Arcaba
• Srpsku Pravoslavnu Crkvu su predstavljali Veliko uvazeni Prota-Stavrofor Dj Djurdjevic Brat Djura Kesic i brat Miladin Vukojcic
• Sastanku su prisustvovali i clanovi Eparhijskog Saveta
• Predsednik Prve Srpsko Pravoslavne Crkveno Skolske opstine Sveti Sava Mona Vale brat Kosta Nedeljkovic nije mogao prisustvovati sastanku ali je izrazio i preneo svoje poruke da on i njegov odbor cvrsto stoje pozadi odluke da se Draganu obezbedi podrska.
• Pordsku su nam dali i Predstavnici Srpskih zajednica iz Brizbana Adelaida i Melburna
Vrlo vazno je napomenuti da ljudi predstavnici Srpskih organizacija ne gledaju u ovaj process kao process Kapetana Dragana.
Ovde je u pitanju odbrana Srpske nacije, Srpskog naroda i Srpske Pravoslvne vere ne samo u Australiji nego uopste.

Dezinformacije i prljava propaganda koja traje vec 15. godina je uperena upravo protiv jednog naroda dok je hapsenje pojedinaca samo deo procesa koji su isplanirali krajem osamdesetih godina neprijatelji Srpskog naroda.

Dragan i mnogi drugi su bili u datom momentu najodlucniji da stanu u odbranu Srpskog naroda, da narod brane od ustaskog noza i mudzahadina, koji su bili naruceni i placeni da pokolju i ono malo naroda koje nije uspeo da poubija Pavelic i njegove ustaske elitne jedinice koljaca.
E bas zbog ovakvih desavanja Srbi nisu spremni da se predaju i da dozvole da Dragan zavrsi u Lepoglavi.

Odluceno je da ce Srpska zajednica do samog kraja braniti interese Srpske nacije i do kraja stajati iza svakog Srbina koji se mozda jednog dana nadje u istoj ili slicnoj situaciji kao sto je danas Kapetan Dragan.

Na licu mesta zakazan je jos jedan sasatank koji ce se odrzati u Sidneju iduce nedelje, na ovaj sastank pozvani su i predstavnici drugih organizacija koje suradjuju sa Lobi grupom Srbi za Pravdu i Demokratiju u Australiji kao i mediji.

Iz kancelarije Srbi za Pravdu i Demokratiju Australija
06.02.2009

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.