ODBIJENI NOVI SVEDOCI VASILJKOVIĆA

OKONČANO IZNOŠENJE DOKAZA U PROCESU PROTIV “AUSTRALIJENA”.

Odbacivanjem predloga advokata Dragana Vasiljkovića za saslušanje dva nova svedoka u njegovu korist, u ponedeljak je u Sidneju okončano iznošenje dokaza u postupku koji se vodi protiv “Nationnjide Nenjs”, izdavača dnevnika “Australijen”.
Obe strane imaju više nedelja da pismeno iznesu svoje mišljenje, posle čega će sud doneti konačnu reč, ali ne pre jula meseca.
Sudija Megan Lejtam imaće i dan kasnije, u utorak, kratak susret sa strankama i tada će im uručiti pismeno obrazloženje za odbacivanje dopunskih svedoka. To su trebalo da budu Siniša Đorđević, novinar iz Crne Gore, i Marko Jošilo, TV-kamerman iz Nemačke, koji su zbog suđenja doputovali u Sidnej. Vasiljkovićev barister Klajv Evat tražio je odobrenje da se dodatno sasluša i njegov brat Majkl Makuljević koji je svedočio prošle nedelje.
Ovom zahtevu usprotivio se barister tužene strane Tom Blekburn SC koji je rekao da oni nisu imali vremena da kako treba istraže prošlost prva dva svedoka, ali je sudu dostavio informacije nađene na Internetu u kojima se, navodno, osporava Đorđevićev “novinarski integritet”.
Na pitanje sudije Lejtam da li bi im bilo dovoljno sedam dana, Blekburn je odgovorio da nije siguran i insistirao na tome da je zahtev za dopunskim svedocima stigao van predviđenog vremenskog roka.
Oba svedoka, kao i Makuljević, trebalo je da budu saslušani u vezi sa, kako je sudija Lejtam nazvala, “kritičnim dokazom”, odnosno, u vezi sa boravkom Vasiljkovića u vreme kada ga bosanska muslimanka optužuje za silovanje u Zvorniku.
Sudija je zamerila Evatu zašto ovaj detalj nije iznet tokom prošlonedeljnog Makuljevićevog svedočenja.

13.05.2009 Vesti

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.