SUDSKI PROCES ZA ISTINU

25.06.2006 – medijskirat.com

U Centralnom Lokalnom Sudu u Sidneju, 12 jula ove godine pocece pravna rasprava o ekstradiciji Dragana Vasiljkovica.

S obzirom da je Visoki Sud Australije doneo negativnu odluku (obajsnjenja za to ce biti dostavljena u roku od narednih nekoliko nedelja), Kapetan Dragan , koga ce zastupati grupa advokata i baristera iza kojih je citava srpska zajednica Sidneja, Australije kao i velikog broja Srba iz ostale dijaspore i iz matice Srbije, ce tako zapoceti novu stranicu u istoriji srpske borbe za pravdu i istinu.

Sidnejski advokat, gorpodin Djordje Draca, uz veliku pomoc takodje sidnejskog advokata Tihomira Stojkovica, a na predlog i u saradnji sa Kapetanom Draganom i sa clanovima Lobi grupe “ Srbi za pravdu i demokratiju” rade danonocno kako bi se rasprava o ekstradiciji pripremila na najbolji moguci nacin. Da bi prezentacija pred ovim sudom bila adekvatna zadatku angazovace se baristeri koji imaju znanje i veliko iskustvo u ovakvim sudskim procesim .

Jasno je da je pred nacijom veliki zadatak u kom valja objasniti demokratskim vlastima Australije da za Srbe nema pravde u Hrvatskoj i da je Dragan Vasiljkovic nevin. Da bi se u tome uspelo mora se odraditi citava pravna procedura koja zahteva znanje i iskustvo vrhunskih pravnih licnosti koji moraju biti adekvatno placeni. Da bi se to obezbedilo preduzete su mnoge akcije u organizacijama srpskih klubova i institucija. Takodje se ocekuje da ce se akciji pridruziti i poznate licnosti iz javnog i kulturnog zivota iz Srbije.
Clanovi Lobi grupe ce u narednom periodu nastaviti direktne razgovore sa predstavnicima srpskih organizacija u Australiji kako bi koordinirali i sugerisali akcije koje bi svaka pojedinacno mogla da realizuje i da se tako sakupi novcani doprinos fondu za sudske troskove.

Jedan od ovih dogadjaja je i piknik u organizaciji Srpskog Kulturnog Kluba “ Sveti Sava” iz Hokston Parka u Sidneju koji ce se odrzati u nedelju, 23. jula ove godine.

Valja napomenuti da su clanovi Lobi grupe u medjuvremenu ostvarili kontakte sa australijskim medijima sto pokazuje da su napokon i novinari ove nase drzave Australije shvatili da i “ druga strana” ove price ima humanitarni predznak i da ovoj borbi Srba za pravdu valja posvetiti koji minut prostora drzavnog medija.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.