КАНЦЕЛАРИЈИ СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА

КАНЦЕЛАРИЈА СВЕТОГ АРХИЈЕРЕЈСКОГ СИНОДА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ
Краља Петра 5
11 000 Београд
Република СРБИЈА
електронска пошта: sasinod@spc.rs

СВЕТОМ АРХИЈЕРЕЈСКОМ СИНОДУ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ, ЕПИСКОПИМА И СВЕШТЕНСТВУ

Ваша Висока Преосвештенства, Ваша Преосвештенства, високо-пречасни и пречасни оци!

Вест о смрти Његове Светости и великомученика љубљеног нам духовног оца Патријарха српског Павла примили смо са великом тугом и болом на срцу.

Оставши без вољених својих, прогнани са вековних огњишта, српска дијаспора је у речи Његове Светости налазила инспирацију, утеху те моралну и духовну снагу.

Молитве, мудре беседе и Његова непрестана борба за правду, истину и хришћанску православну веру, а истовремено испољавајући високу толеранцију и миротвориву политику према свим осталим конфесијама, уливале су наду да ће се прогнани и расејани вратити на напуштена вековна огњишта.

Упокојење Његове Светости оставило је велику празнину у целокупном православном народу, а нарочито у оном делу који је пострадао у рату.

Зато у име управног одбора Срби за правду и демократију Аустралије (Serbs For Justice and Democracy Australia Inc), њених чланова, српске дијаспоре Аустралије и у своје лично име упућујемо изразе најдубљег саучешћа за немерив и ненадокнадив губитак Светом Синоду Српске Правславне Цркве као и васколиком српском народу, ма где он живео. У Сиднеју, 17 новембар 2009. год.

СРБИ ЗА ПРАВДУ И ДЕМОКРАТИЈУ -АУСТРАЛИЈА

Саша МИЛАНОВИЋ дипл.прав ПРЕДСЕДНИК 
Тихомир НОВАКОВИЋ дипл.прав ПОТПРЕДСЕДНИК 
Петар ДОБРИЋ дипл.прав  СЕКРЕТАР

PDF verzija Sinodu SPC
PDF verzija Predsedniku Tadicu

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.