Pismo Predsedniku Tadicu

GENERALNI SEKRETARIJAT
PREDSEDNIKA REPUBLIKE
Andrićev venac 1
11000 Beograd, Srbija
Na ruke Predsednika Republike Srbije
G-dina Borisa TADICA

e-mail: kontakt.predsednik@predsednik.rs

Postovani Gospodine Predsednice!
 
Pozivajuci se na Vasu nedavnu izjavu o inicijativi o pokretanju i usvajanju rezolucije  o Srebrenici dozvolite da Vam s tim u vezi prenesemo otvoreno neslaganje i javno negodovanje srpske dijaspore Australije.
 
Srpska dijaspora kao integralni deo srpskog nacionalnog bica ne sme, ne moze i nece se sloziti ni sa cijom i ni sa kakvom olakom i proizvoljnom  kvalifikacijom koja bi imala za cilj svrstavanje ili okarakterizovanje srpskog naroda kao genocidnog. Kao sto Vam je vrlo dobro poznato pitanje Srebrenice ima vise dimenzija gde, po svemu sudeci politicka dimenzija prednjaci. Upravo bi rezolucija o Srebrenici, u uslovima medijske i svake druge kampanje protiv srpskog naroda, bila de facto, ako ne i de jure priznanje da je srpski narod zaista pocinio genocid.
 
Srbi, ma gde zveli, ne treba da precutkuju zlocine ko god da ih je pocinio. S tim u vezi, Srbi Australije ne zele da se zlocin i zlocinci iz Srebrenice (i oko Srebrenice) precute i prikriju, vec naprotiv da se utvrdi prava istina o Strebrenici. U zadnjih dvadesetak godina svedoci smo opste satanizacije Srba pa je stoga preko potrebno da se u javnost izadje sa egzaktnim cinjenicama.
 
U to ime zelimo da Vi gospodine Predsednice umesto usvajanja rezolucije o Srebrenici koja kako ste sami naveli ne bi uzivala vecinsku podrsku gradjana Srbije, a jos manju podrsku vaskolikog srpskog naroda kako u Srbiji i regionu, tako i u rasejanjju, formirate telo od od eminentnih i priznatih strucnjaka i eksperata (domacih i stranih) koje bi imalo za cilj principijelno i merodavno istrazivanje svih relevantnih cinjenica i prikupljanje materijalnih dokaza kako bi se konacno saznala prava istina o Srebrenici, i ne samo o Srebrenici vec i svim drugim lokacijama na podrucju nekadasnje Jugoslavije gde se zna ili se osnovano sumnja da je zlocin pocinjen – ko god da ga je pocinio. Koliko nam je poznato o Srebrenici, tu se licitira se proizvoljnom i nikada do sada dokazanom brojkom od 8.000 zrtava. S druge strane imamo osporavanja i to ne samo od predstavnika srpskog naroda. Spomenimo samo neke eminentne licnosti kao sto su prof Chomski, Xonstone, Hermane i dr.
 
Gospodine Predsednice, Vi nemate mandat naroda koji Vas je izabrao ili koji u Vas gleda kao prevodnika vascele nacije da potpisujete rezoluciju o Srebrenici, ali imate mandat i obavezu, smemo se usuditi da kazemo i istorijsku odgovornost, da se borite i izborite za istinu. Samo istina, ma kakva ona bila, moze doneti mirno i trajno resenje za sve narode  napacenog Balkana. Sav pravdoljubiv svet ce Vas podrzati u tome.
 
S duznim postovanjem!
 
 
U Sidneju, 24. januara 2010. god.
 
SRBI ZA PRAVDU I DEMOKRATIJU – A U S T R A L I J A
 
Sasa MILANOVIC dipl. prav    Tihomir NOVAKOVIC dipl. prav    Dr. Vojislav ILIC
PREDSEDNIK                           POTPREDSEDNIK                           POTPREDSEDNIK

PDF verzija

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Sorry, the comment form is closed at this time.