Izvjestaj organizatora odrzanog piknika u Adelaide

Piknik je prošao u dobrom raspoloženju svih gostiju. Uz druženje dobru hranu (pečenje sa ražnja, roštilj, kotlić i piće) i još bolju krajišku pjesmu posjetioci su se ugodno zabavili i opustitl u društvu familije i prijatelja. Posjeta je bila prilično dobra usprkos vrućini od preko 30 stepeni. Svi sadržaji i planovi su bili ispunjeni uključujući turnir u malom fudbalu, boćanje, Jumping Castle za djecu a najveću pažnju je privukla disciplina ”Bacanje kamena s’ ramena” koja ovdje u Adelaidu nije baš uobičajena i kako smo saznali zadnji put je nešto slično održano ovdje prije pet godina.

Skup je posjetio pravoslavni sveštenik sa crkvene opštine Hindmarsh otac Slavko Kašiković a gosti su bili i članovi srpske lobi grupe “Serbs for Justice and Democracy” Australia iz Sidneja. Gospođa Zoja je održala prigodan govor u kojem se prisutnima obratila sa namjerom da ih upozna sa dosadašnjim aktivnostima i planovima lobi udruženja “Serbs for Justice and Democracy Australia”.

Na pikniku je prikupljeno nešto preko osam hiljada dolara i iznos je uplaćen direktno na račun “Serbs for Justice and Democracy Australia”. Postoji i onaj drugi efekat koji se ne mjeri novcem a to je da se srpska zajednica u svim dijelovima Australije i svijeta probudi i stane u odbranu svog ponosa i svog imena.

Ovom prilikom želim da zahvalim svima koji su podržali ovu ideju i dali dio sebe i svog slobodnog vremena i omogućili da se ovaj skup održi.
Naročito zahvaljujemo : Fudbalskom Klubu Beograd i upravi
kluba koja je ustupila prostorije bez naknade, zatim, Muzičkoj grupi ”Prijatelji” koji su obezbjedili muziku bez naknade, Crkvenoj Opštini Hindmarš i ocu Slavku Kašikoviću na podršci i prisustvu skupu, Crkvenoj Opštini Kilkeny za ustupljenu opremu i inventaru, zavičajnom centru Srbije i Crne Gore na donaciji, Vasku Vukoji i Srpskom Radiju Adelaide na donaciji i oglašavanju, svim ostalim Srpskim Radijima u Adelaidu koji su oglašavali bez nadoknade, velikom broju srpskih farmera iz Adelaida na donacijama u hrani i novcu, svim pojednicima koji su došli i uveličali ovaj skup svojim prisustvom i našim dragim gostima iz Sidneja gospođi Zoji i delegaciji udruženja “Serbs For Justice and Democracy Australia”.
Veliko Hvala svima, organizatori piknika

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.