Na ruke Predsednika Republike Srbije G-dina Tomislava NIKOLICA

Postovani gospodine Predsednice!

Uoci svecanosti polaganja zakletve i formalnog preuzimanja duznosti Predsednika Republike, zelimo da Vam iz daleke Australije uputimo cestitke, prenesemo nase iskrene nade i zelje da upravo Vas dolazak na celo drzave bude dan otpocinjanja posvemasnjih promena, vise nikad u pravcu propasti na rubu ocaja, vec samo i jedino napretka.

Svesni smo tezine situacije i uveravamo Vas da na Srbiju i dogadjaje u Otadzbini ne gledamo samo srcem vec i razumom. Utoliko vise su nas proteklih godina bolele silne nepravde koje srpski narod ne trpi samo od belosvetskih mocnika, vec i domacih bezumnika koji su pokazali neverovatnu spremnost da zarad nesto vlastitog interesa prodaju u bescenje i neprocenjiva nacionalna bogatstva. Koristimo ovu priliku da Vas zamolimo, gospodine Predsednice,  da u okviru ustavnih ovlascenja Predsednika Republike ucinite sve sto je moguce da se takva praksa energicno prekine i da se vise nikad ne ponovi. Ako smo kao narod na vetrometini, na tako osetljivom geostrateskom polozaju morali zarad vecitih sudara Istoka i Zapada da trpimo ono sto valjda niko istrpeo ne bi, ne moramo da pomazemo otezavanju ionako uvek izazovima prebogatog i zahtevnog polozaja.

Svesni smo da niste i da necete ni biti u mogucnosti da carobnim stapicem odjednom od iscrpljene, opljackane i, sto je najgore i ponizene Srbije stvorite drzavu prosperiteta, bezbednosti i ponosa. Ali upravo kad je o ponosu rec, moramo da Vas zamolimo, gospodine Predsednice, da ne dozvolite ponizavanja kojih je proteklih godina bilo nebrojeno puta, vec da svi dobro znaju, kako srpski tradicionalni, istorijski prijatelji, isto kao i oni koji nam cesto nisu bili prijateljski naklonjeni, da je Srbija drzava pravednih, vrednih i postenih ljudi na koju uvek moze svako da racuna kada se poziva na univerzalne principe pravednosti i mirnog resavanja svih problema. Mislimo da i ne treba posebno naglasavati kako pri tome mislimo na odnos prema istorijskim vrednostima, isto kao i odnos prema problemima nasledjenim iz bliske proslosti, nadasve krajnje neprihvatljivim i po srpsko nacionalno bice, cijeg je dijaspora integralni i nerazdvojivi deo, pogubnim razvojem stanja na

juznom delu Srbije – Kosovu i Metohiji – kolevci srpske drzave i kulture, srpskog postojanja i srpskog opstajanja.

Molimo Vas da za razliku od dosadasnjeg predsednika, postujete Ustav ne samo kad Vam se cini da je to u interesu bliskog Vam okruzenja, vec uvek i jedino na dobro svih gradjana Srbije i vascelog srpskog naroda ma gde se on nalazio.

Gospodine Predsednice, pruzamo Vam ruku bratske podrske kao znak nase zelje da napravimo odlucujuci korak ne samo ka pomirenju Otaddzbine sa cesto obespravljenom i drasticno zanemarenom dijasporom, vec i saradnji o kojoj se proteklih decenija mnogo prica, a vrlo malo konkretno radi, posebno kad je rec o ekonomskoj saradnji.

Uz najbolje zelje za dobro zdravlje, mudrost i strpljenje u drzavnim poslovima, cestitamo Vam preuzimanje duznosti prvog coveka jedine nam i voljene Srbije, nadajuci se da cete dati sve od sebe da pomognete ono sto je pomoci vredno, isto kao i da u okviru svojih ustavnih ovlascenja sprecite ono sto se spreciti mora za dobrobit svih postenih gradjana Srbije i miliona nas Srba rasejanih po belom svetu cije ogromno poverenje i nepodeljenu podrsku uzivate.

S nadom u bolje sutra za sve nas, srdacno iz daleke Australije, u ime organizacije “Srbi za pravdu i demokratiju”,

u Sidneju, 31. maja 2012. god.

Tihomir NOVAKOVIC dipl. prav

PREDSEDNIK

SRBI ZA PRAVDU I DEMOKRATIJU

– A U S T R A L I J A

 

Pogledajte PDF fajl

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.