SRPSKI LOBI IZ SIDNEJA OBRATIO SE ZAJEDNICI U AUSTRALIJI

02.05.2006 – serbsforjustice.com
Lobi-grupa “Srbi za pravdu i demokratiju” iz Sidneja bolje se organizovala u poslednje vreme. Ustanovili su stalnu postansku adresu, telefone, Internet-sajt i imejl adresu. Cilj lobija je, kako je saopsteno, da “promovise ljudska prava i otvara humanitarne teme, a pogotovo ako je rec o pripadnicima srpske zajednice”. U ovom momentu, po recima Djordja Bubala, imenovanog za potpisnika u ime grupe, njen danasnji osnovni projekat je podrska kapetanu Draganu Vasiljkovicu i borba da se on nadje na slobodi i ne bude isporucen Hrvatskoj.
“Uloga clanova lobija je samo da koordiniraju saradnju izmedju pojedinaca, organizacija, pravnickog tima i drugih ucesnika u projektima”; – objasnjava Bubalo;
“-Posebno nam je stalo, a verujem i svima u zajednici, da se u nass rad ukljuci sto vise pojedinaca i srpskih organizacija. Necu preterati ako kazem da je projekat na kome sada radimo od dugorocne i presudne vaznosti za nas Srbe u Australiji. Zahvalni smo, u ime kapetana Dragana, na svakoj pomoci, bez obzira bila ona materijalna ili je izrazena na druge nacine. Jer, sigurni smo da je mnogo nasih ljudi koji imaju znanje, umece i zelju da pomognu i radom i idejom.”
Bubalo veli da je na srpskim organizacijama, ukljucujuchi i crkveno-skolske opstine da sami odluce kada, sta i kako zele da organizuju, ako hoce da podrze projekat zastite i odbrane Kapetana Dragana.
“- Neka nam se jave. Mi smo im svima na raspolaganju, posebno sa iscrpnim obavestenjima njihovom clanstvu ne samo o Draganovom slucaju. Jer, mnogim ljudima, nazalost, preti slicna sudbina. U krajnjem, radi se o odbrani srpske nacije i njenog dostojanstva.”
Grupa je, kazu, pojednostavila i ucinila transparentijom uplatu novcanih priloga.
“- Cekovi treba da nose naznaku “GD 60033 Mr Dragan Vasiljkovic” i budu upuceni na nasu adresu. Mi cemo ih evidentirati i proslediti na racun advokatske firme Albert A. Macri Partners, koja zastupa Kapetana. Za sve donacije, ova avdokatska firma salje donatorima priznanicu, a nasoj grupi kopiju”; istice Bubalo.
S.P.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.