Lobi grupa –”Srbi za pravdu i demokratiju” održala redovnu godišnju skupštinu

U prostorijama CŠO Sveti Nikola – Blektaun  održana je redovna godišnja skupština  Lobi grupe  „Srbi za pravdu i demokratiju“ u Australiji.
Ova grupa okuplja veoma istaknute ljude u srpskoj zajednici: advokate, doktore, profesore, sveštenike, dokazane humanitarce, i nastoji da kaže istinu  o srpskom narodu onima koji uporno izbegavaju da je čuju a koji kreiraju antisrpsku politiku duži niz godina. 

      
Jedan od povoda da se osnuje ovakva organizacija u Australiji je hapšenje kapetana   Dragana 2006. godine. Imajući u vidu da ovo nije samo odbrana kapetana Dragana zbog navodnog ratnog zločina kojim ga optužuje republika Hrvatska, nego celokupnog srpskog naroda kojemu je novi svetski imidž prišio krivicu za sve što se događalo, kako u prošlosti – tako i  u najnovijem ratu na prostoru bivše Jugoslavije. Ova organizacija nastoji da predoči istinu i da bude po pravdi, i Božijoj i ljudskoj.
Na čelu  organizacije je do danas bio ugledni srpski biznismen  gospodin Đorđe Bubalo, a od danas je ulogu predsednika preuzeo ugledni srpski advokat, inače Krajišnik, gospodin Tihomir Novaković. Na čelu Lobi grupe on će nastojati da produži veoma uspešan dosadašnji  rad, da proširi članstvo mlađim ljudima, i da obrazuje Advokatsku Komoru Srba Australije, koji bi svojim ugledom i autoritetom promenili  sliku o našem narodu, opovrgavajući medijske laži – ne samo u ovoj državi, nego i širom sveta. 

Članovi Lobi grupe svojim zalaganjem i radom zadobili su poverenje cele srpske zajednice, dakle  svih nacionalnih organizacija, razume se i  Srpske Pravoslavne Crkve.
Danas su na skupštini podneti Izveštaji o radu grupe, koji su prihvaćeni bez i jedne primedbe.
Svoj prvi  zadatak novi odbor sa novim predsednikom ima za 5 nedelja – 20. aprila je zakazan sudski pretres u vezi tužbe „zbog deformacije karaktera“  koju je podneo kapetan Dragan protiv medija koji su objavili vest da je on zločinac. Preko advokata i baristera biće dovođeni svedoci da dokažu njegovu nevinost.
Takođe, članovi odbora nastojaće da se što bolje organizuju i da uključe celu srpsku zajednicu da pomogne ovu, rekao bih, veoma potrebnu granu našeg postojanja – kako u ovoj zemlji tako i širom sveta.
Kapetan Dragan je jedan od mnogih srpskih kapetana kojima bi Hrvatska država  sudila i koje bi zatvarala, zametnuvši sopstvene zločine učinjene u drugom svetskom ratu, i sve zločine u olujama i bljescima, sve pogrome i progone srpskoga naroda širom bivše Jugoslavije Uz svesrdnu podršku svetske oligarhije, oni bi da ih izbrišu i ponište, kao da se nisu ni desili.
Gde je tu istina i pravda?
Zbog toga i apel da se probudi srpska zajednica i da se podrži istina i pravda koju upravo iznosimo i zbog čega i jesmo.
Zahvalnost starom odboru i čestitke novom.
Za istinu i pravdu  ovdje na zemlji uzdajući se  u večitu Istinu  i Pravdu i Sudiju pravednoga Gospoda i Spasa našega  Isusa Hrista.
 
Protojerej stavrofor
Nenad Đurašinović

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.