KORAK DO ISTINE I (NE)PRAVDE?

U ponedeljak, 20 aprila, pocinje sudska rasprava pokrenuta od strane Dragana Vasiljkovica, koji je tuzio australijske novine  THE AUSTRALIAN,  za nanetu uvredu casti zbog lazi iznetih u clanku stampanom u ovim austalijskim novinama, objavljenom pre tri i po godine. Nako tuzbe gospodina Vasiljkovica, usledio je zahtev Hrvatske za ekstradiciju Dragana Vasiljkovica ovoj novonastaloj drzavi za navodne ratne zlocine. I pored cinjenice da ne postoje nikakvi dokazi o krivici Vasilkovica, ovaj covek vec vise od tri godine lezi u zatvoru cekajuci  ISTINU I PRAVDU, i naravno slobodu.

 

Zbog situacije u kojoj se nasao, gospodin Vasiljkovic, je bio primoran da otpocne novi sudski proces za sprecavanje ekstradicije u Hrvatsku, gde bi bio prepusten hrvatskim sudskim odlukama, a kakve su te odluke kad je rec o Srbima, svima koji to zele da znaju, je dobro poznato.

 

U borbi za svoja ljudska prava, strpan u zatvor bez ikakvog dokaza krivice,  Kapetan Dragan ce  konacno , za koji dan , na Drzavnom sudu u Sidneju, pokusati da se izbori za ISTINU I PRAVDU, DA SE JAVNO, PRED SUDOM POKAZU SVE STRAHOTE LAZNIH OPTUZBI JEDNE AUSTRALIJSKE NOVINE.

 

Tokom protekle tri i po godine, Dragan Vasiljkovic je imao veliku, nesebicnu i stalnu podrsku srpske zajednice Australije pod pokroviteljstom orgnizcije SRBI ZA PRAVDU I DEMOKRATIJU. Znacajno je reci da je srpska zajednica pokazala izuzetnu spremnost da ucini sve kako bi se dokazala istina i da se  oslobodi covek koji  bezrazlozno godine provodi u zatvoru.

Sudski process koji zapocinje 20.aprila je pocetak odmotavanja dugog klupka neverovatnih okolnosti i nedoslednosti u okviru pravosudja i ljudskog prava pojedinca da je covek nevin dok se ne dokaze da je kriv.

 

Istovremeno ovaj proces, koji ce imati veliki uticaj i na sledeci, vezan za ekstradiciju Kapetana Dragana, treba da obelodani i veoma znacajne detalje vezane za delove australijskog pravosudja koji odlucuju o Aktu ekstradicije, zatim u Aktu o administrativnom dugogodisnjem pritvoru pojedinaca, kao i potrebu da Australija ima svoj Sudski process za procenjivanje i presudjivanje u eventualnim slucajevima optuzbi dugih drzava, umesto prihvatanja zahteva za ekstraidiciju bilo kog drzavljanina australije bilo kojoj drzavi, bez ikakvog dokaza o krivici.

 

Sve ovo je tegoban, mukotrpan i dug put do pravde za koju se bori, sada Dragan Vasiljkovic, a  ubuduce, i bilo koji drugi drzavljanin Australije. Da bi doslo do pozitivnog ishoda valjalo je mnogo raditi  sa pravnim timovima, obezbedjivati materijalnu osnovu kao i svaku drugu podrsku, sto je uspesno odradjeno  tokom proteklih godina. U ovom momentu, timu  advokata i clanova Organizacije Srbi za pravdu i demokratiju, prikljucio se i  gospodin  Jack Smit, director humanitarne organizacije  “ Project Safe Com Inc”, kako bi se pomoglo  pravnom timu i clanovima srpske zajednice da uspesnije privedu kraju predstojece sudske procese zajedno sa Draganom Vasiljkovicem.

 


Gospodnin  Jack Smit na radnon sastanku sa clanovima  organizacije  Srbi za pravdu i demokraiju

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.