Molitva

U cetvrtak 13 Augusta u 19:00 casova odrzace se molitva za pravdu , za KAPETANA DRAGANA, u Centru Sidneja – na otvorenom prostoru, na platou pored spomenika Kraljice Viktorije do istimene zgrade a prema zgradi Gradske Opcine (Town Hall).

Otac Prota Nikola Bilic ce ocitati molitvu, a prisutni ce da drze zapaliti svece. Pripremice se i nositi i po koji plakat.
Ideja i namera ljudi iz organizacije “ Srbi za pravdu i demokratiju” je da se MOLITVA odrzava sveke dve nedelje, sve do konacne odluke sudija koji treba da donesu odluku o sudbini Dragana Vasiljkovica.
.

Ovom prilikom valja istaci i anomaliju koja je otkrivena tokom procesa protiv Kapetana Dragana. Naime, rec je o neusaglasenosti Australijskog i Hrvatskog zakona o ekstradiciji svojih gradjana.

. Specificne tacke o kojima se radi su sledece:

1. Nema medjusobnog reciprociteta izmedju Hrvatsksog Pravosudja, koje ne dozvoljava da se jedan njen gradjanin podvrgne ekstradicijonalnoj potraznji Australije – i Australskog, koji naprotiv dozvoljava da se jedan njen drzavljanin moze ekstradtirati u Hrvatsku.!
2. Bivsa vlada Liberalaca je uhapsila Dragana Vasiljkovica da bi udovoljila potraznji Hrvatske, i sa time skrenula paznju na gore navedenu anomaliju koja se mora ispraviti.
3. Premjjer Australije Kevin Rad cesto spominje u svojim govorima kako
“ je interes Australijanskih drzavljana najvazniji od svega” – medjutim u praksi to nije tako i potrebno je njemu, a i svima clanovima vlade svratiti paznju na slucaj Dragana Vasiljkovica kao jedan primer krsenja i zakona i njegovih uveravanja za gradjane australije..

Ocekuje se veci broj gradjana da prisustvuju javnoj MOLITVI u centru Sidneja, ako ne na prvu, onda na druge molitve koje ce se redovno (svakog drugog cetvrtka uvecer) odrzavati na istom mestu.

serbsforjustice.com

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.