OKUPLJANJE SRPSKIH ORGANIZACIJA AUSTRALIJE

27.05.2006 

Tokom proteklog perioda upućena su pisma informacija i poziva na saradnju srpskim organizacijama širom Australije kako bi se pridružili akciji zbog koje je i oformljena grupa “ SRBI ZA ISTINU I DEMOKRATIJU ”.

Obaveštenja su poslata u 42 organizacije na petom kontinentu kao i dvema organizacijama na Novom Zelandu. Tokom razgovora i kontakata utvrđeno je da je neophodno obezbediti sistem brzog reagovanja ako se ukaže potreba kada je bilo koji pripadnik Srba u Australiji u pitanju i ako mu je potrebna pomoć. U čitavom nizu utvrđenih aktivnosti posebni zadaci odvojeni su za ekspretize pravih lica, kojih je značajan broj među našim sugrađanima. Istovremeno veoma je važno aktiviranje mladih i njihove akcije koje treba da budu uskladjene sa radom Grupe .

U narednom periodu predviđeni su i kontakti sa humanitarnim organizacijama i informativnim centrima u Srbiji kao i onim drugima širom sveta. Cilj ovih aktivnosti je upozanavanje sa smernicama i ciljevima rada nacionalne Grupe iz Australije koja teži da osposobi mehanizam za uspostavljanje osnova za pravdu i istinu za srpski narod kao i za sve ostale nacije u zapadnom drzavama.
Buduće aktivnosti biće takođe usmerene ka kontaktima relevantnih organizacija i ličnosti iz javnog i političkog života u Australiji.
Precizirani su datumi za održavanje skupova, humanitarnih manifestacija kao i informativnih sastanaka s ciljem da se obezbede , kako materijalna sredstva, istovremeno i podrska i radni doprinos nasih ljudi koji imaju znanje i iskustvo da obezbede pomoć i uspeh izuzetno značajnog projekta i rada grupe “ Srbi za demokratiju i pravdu”.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.