Sa zajedanja Centralnog Lokalnog Suda u Sidneju

12.07.2006 – medijskirat.com

ODLOZEN SUD O EKSTRADICIJI

U sredu, 12 jula , predstavnici pravnog tima Kapetana Dragana postigli su dogovor na Centralnom Lokalnom Sudu u Sidneju o pomeranju pocetka procesa ekstradicije. Datum je pomeren za 16. avgust ove godine kako bi se obezbedilo vise vremena za pripremu procesa. Istovremeno advokati su podneli zahtev za preispitivanje odluka Federalnom sudu . Takodje se cekaju i izjave sudija Vrhovnog Suda Australije iz Kambere i obrazlozenje njihove odluke, sto je od izuzetnog znacaja za pripremu pravnog postupka ekstradicije.
Pripreme za ovaj izuzetno znacajan sudski proces se odvijaju po predvidjenom programu obuhvatajuci sve tehnicke okvire znacajne za sud.

U medjuvremenu Srpske Organizacije u Australiji rade na okupljanju Srba i na organizovanju raznih humanitarnih akcija koje treba da obezbede materijalnu podlogu za predstojeci sudski proces.

Srpska zajednica iz Moree organizuje piknik-zabavu 16. jula namenjenu ovom fondu. Za 22. jul zakazana je zabavna manifestacija u Melburnu u organizaciji crkvenoskolske opstine “ Sveti Stefan Decanski “ u Frakstonu. Zatim 23. jula odrzava se skup u Sidneju, u organizaciji Srpskog Kulturnog Kluba “ Sveti Sava” u Hoxton Parku. Takodje su u toku pripreme za slicno okupljanje koje ce organizovati clanovi crkvenoskolske oprstine “ Sveti Nikola “ u Geelong-u.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.