Piknik u Srpskom Kulturnom Centru “Sveti Sava” u Hoxton Parku

26.07.2006 – serbsforjustice.com

Tokom proteklog vikenda u nekoliko srpskih organizacija sirom Australije organizovana su okupljanja i nedeljni ruckovi kao deo humanitarnih aktivnosti u cilju prikupljanja novca za odbranu Dragana Vasiljkovica, odnosno za odbranu istine i pravde svih Srba u Australiji pa i u svim drugim drzavama sirom planete. Pod pokroviteljstvom srpske lobi grupe “ Srbi za pravdu i demokratiju” ostvaruje se ujedinjavanje srpske dijaspore kako bi se zajednickim radom prikupila sredstva za legalnu i medijsku borbu koja treba da pokaze svu ironiju optuzivanja citavog naroda koji je zapravo zrtva terora novonastale hrvatske drzave. Tri stotine hiljada prognanika iz zavicaja svojih dedova svakog momenta moze da ocekuje da bude sudski proganjano od drzave koja je otela tim ljudima kuce, vekovnu imovinu, poubijala desetine hiljada ljudi.

Da bi prognani Srbi nasli svoj novi dom i duhovni mir u novom svetu , kao i da buduce generacije Australaca, srpskog porekla budu ravnopravni gradjani ove nase drzave Australije, neophodno je izboriti se , upravo ovde , u ovoj drzavi za istinu i pravdu . To je i osnovni cilj ove sveukupne akcije oko obezbedjivanja sredstava za legalnu borbu i oslobadjanje Kapetana Dragana koji mesecima cami zatvoren bez i jednog dokaza o krivici za koju ga terete uglavnom hrvatski a preko njih i australijski mediji.

U Hoxton Parku , po lepom suncanom danu , prostorije srpskog kluba ispunili su ljudi, muzika, zajednicki rucak i decija igra.

U svom obracanju prisutnima , predsednik kluba Rajko Ignjatic je pozdravljajuci sve goste zahvalio na dolasku i na prilozima koji su deo zajednickog rada isticuci da Srbi ne smeju zaboraviti poreklo i duznosti kako bi obezbedili mesto koje im pripada u multikulturalnoj zajednici Australije. Prisutnima se obratio i gospodin Nedeljko Balac, predstavnik one prve generacije koja je utemeljila korene srpskoj zajednici u Sidneju i tu je da u svakom momentu pomogne svojim velikim zivotnim iskustvom i ljubavlju za svoj narod. Chika Nedja je obavestio prisutne o radu Srpske Lobi Grupe kao i o potrebi da Srbi , mozda vise no ikad ranije zbiju redove i zajednicki rade na uspostavljanju istine i pravde za pripadnike svog naroda. Lazne optuzbe ne treba prihvatati cutanjem, Srbi moraju podici svoj glas, moraju pokusati na sve moguce nacine da osvetle istinu i da traze pravdu a ne da se mire sa ponizenjima i sa laznim optuzbama, kao sto je to sada slucaj sa Kapetanom Draganom.

Upravo ovakva okupljanja pokazuju da su Srbi zajedno i da mogu zajednicki da ostvare i one velike ciljeve koji ce vratiti veru i ponos novim generacijama.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.