Pismo podrske SPC (AiNZ)

Srpska pravoslavna crkva

Kancelarija Eparhije australijsko-novozelandske

Njegovo Preosvestenstvo  

Episkop srpski Gospodin Irinej

 

Vase Preosvestenstvo!

Dozvolite da izrazimo veliko zadovoljstvo i da Vam u ime organizacije ”Srbi za pravdu i demokratiju – Australija” uputimo tople pozdrave i iskrene cestitke na postignutom jedinstvu pri usvajanju nacrta novog Ustava na nedavno odrzanom vanrednom crkveno-narodnom Saboru Eparhije Srpske pravoslavne crkve u Australiji i Novom Zelandu.

Duboko verujemo da samo sa jedinstvenom crkvom na celu sa Njegovom Svetosti Patrijarhom srpskim G. Irinejom moze da se okupi vasceli srpski pravoslavni narod i da se odgovori teskim i neprestanim izazovima koji se postavljaju pred nasu svetu crkvu i srpski narod u celini u ovim bremenitim vremenima.    

Zelimo da napomenemo da je organizacija ”Srbi za pravdu i demokratiju -Australija” oduvek bezrezervno podrzavala duhovno jedinstvo i nepovredivost Ustavom utvrdjenog poretka Srpske pravoslavne crkve, sto ce i ubuduce ciniti.

Koristimo ovu priliku da Vasem Preosvestenstvu, kao i celokupnom svestenstvu i vernicima srpskog naroda u Australiji i Novom Zelandu odamo priznanje za ulozeni trud oko postizanja, za nas Srbe, preko potrebnog jedinstva. Nase jedinstvo ce umnogome pomoci rad na ocuvanju duhovnog i kulturnog identiteta Srba u Australiji i Novom Zelandu.

U Sidneju, 16. septembar 2010. god.

SRBI  ZA PRAVDU  I  DEMOKRATIJU – A U S T R A L I J A

Sasa MILANOVIC              Tihomir NOVAKOVIC              Vojo ILIC

PREDSEDNIK                      POTPREDSEDNIK                  SEKRETAR

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.