Српским организацијама и црквено-школским општинама у Аустралији

Браћо и сестре, користим се овом приликом да вам се искрено захвалим на досадашњој моралној и финансијској помоћи која се сакупља и троши искључиво за нашег брата Драгана Васиљковића, нама свима познатог као Капетан Драган, чију одбрану потпомаже и координира наша организација “Срби за правду и демократију”.

Укратко, желимо да вам изнесемо докле се стигло и шта нас очекује у идућој години.

Као што вам је познато, Капетан Драган лежи у сиднејском затвору скоро годину дана, а после оптужнице хрватске владе настале на основу недоказаних и измишљених ратних злочина.

 Држава Аустралија је, по међународним споразумима, дужна да испоручи било кога у било коју државу, ако је за том особом расписана Интерполова потерница, без права да оцењује наводе оптужби.

 Адвокати и одбрана Капетана Драгана доказују оно што ми знамо: Васиљковић, ако буде изручен, не би имао у Хрватској поштено суђење, зато што је по рођењу Србин и, к томе, у току прошлог рата, чини се, хрватској војсци задао много муке.

 Ако суд одлучи о изручењу, ово не би био једини случај. По подацима са којима располажу “Веритас” и Саво Штрбац, у Аустралији се налази преко 300 Срба који би могли доживети исту судбину, све с циљем да би се српски народ што више застрашио, да би се што мањи број њих вратио на своја прадедовска огњишта, а Срби у свету остали означени као ратни злочинци.

Браћо и сестре,
верујем да делимо ваше мишљење да је ова генерација дужна да се избори и свету докаже да ми никада нисмо били народ који је чинио злочине, већ смо сами били жртве.

Као што је на суду рекао Саво Штрбац, време је дошло да се сами бранимо и доказујемо истину. Утешно је да је данас знатно више пријатеља српског народа који су увидели велику неправду која нам је нанешена у последњих петнаестак година.

Браћо и сестре, ваша помоћ је од велике важности. Не дозволимо да наши унуци и праунуци губе време у доказивању како им дедови нису били ратни злочинци, већ помозимо да се та љага данас скине са српског имена.

Сада чекамо 22. март 2007. године када ће бити саопштена пресуда Локалног суда. После тога, обе стране имају право приговора Федералном суду.

Капетан Драган, као и сав српски народ протеран из Хрватске, немају иза себе никога другог да стане иза њих, изузев нас, српске заједнице у Аустралији.

Иако они против себе имају јак хрватски државни апарат, иза нас је истина која, ако никад, сад треба да нас уједини, на правди Господа Бога и Светог Саве, на нашој вери православној.

 Молимо све који се досад нису придружили да се укључе у помоћ. Сада је време да се брани српско име и да покажемо свету да нас и даље прогањају, а деценију после рата у коме смо ми изгубили највише.

 У име српске организације “Срби за правду и демократију” желим вам срећне и Богом благословене празнике и радост у вашим домовима.

 Христос се Роди – Ваистину се Роди

Председник Ђорђе Бубало  

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.