Sastanak Srpske Zajednice u Sidneju

Predstavnici Srpse zajednice preko 46 clanova odrazali su sastanak sa clanovima Lobi grupe Srbi za istinu i demokratiju u Srpskom Sportskom centru Bonerig.
Cilj sastanka je bio da se utvrdi plan i program za daljni rad u odbrani Kapetana Dragana.
Sastanak su pratili predstanvici Srpske pravoslavne Crkve kao i predstavnici Srpske diplomatije.
Lobi grupa Srbi za istinu i demokratiju je dobila jos tri clana a to su gospodin Ilija Glisic, gospodjica Nada Lukic Bruce i Tomislav Gajic.
Ilija je odmah izabran da vodi tim koji ce iskljucivo suradjivati sa svim medijskim kucama u Australiji i van Australije.
Na ovom sastanku na predlog Ilije Glisica donesena je i vrlo vazna odluka da Srpski lobi Srbs for Justice and Democracy od sada nastupa u Australiji kao “Australians for Justice”.
Australijski Srbi su dosli do zakljucka da brane Dragana i kao Australca i Australijskog drzavljanina. Predsednik Organizacije George Bubalo je saopstio da ce se mnogo lakse razgovarati sa Australskim politicarima i medijskim kucama ako dolazimo kao predstavnici lobi organizacije “Australians for Justice” nego “Serbs for Justice and Democracy”.
Nakon iscrpne debate predlog je prihvacen i ujedno puna podrska data je clanovima Lobija na celu sa Predsednikom Bubalom da nastave sa svojim planovima i programom u odbrani Srpske nacije i da sto pre oslobode Kapetana Dragana.
26.04.07 Federalni sud U Sidneju ce verovatno saopstiti detalje i datume izlaska pred ovaj sud.
U isto vreme Federalni sud ce razmotriti ‘application for bail’ iako mislimo da postoje male sanse da se Kapetan brani sa slobede.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.