PRVI KORAK DO PRAVDE

Denis Brus, jedan od advokata Dragana Vasiljkovica koiji se bore na tri razlicita suda u tri parnice kako bi dokazali nesto sto je zapravo svima jasno, NEVIN COVEK LEZI U ZATVORU GOPTOVO DVE GODINE SAMO ZATO STO JE LAZNO OKLEVETAN , obavestio je clanove Lobi organizacije “ Srbi za istinu i demokratiju” o trenutnim tokovima ovih sudskih procesa.

Odrzana je naime rasprava na Sudu za defamaciju – pokrenutu od strane Dragana Vasiljkovica za klevete iznete u australijskoj novini “The Australian” . Odluke sudija na tom sudu su prvi pozitivni koraci Draganovi, a i citave srpske zajednice, u borbi za pravdu i istinu . Naime, prema objasnjenjima gospodina Brusa, cetiri od pet sudija se izjasnilo da je novinski clanak izneo neistine o Draganu Vasiljkovicu. Mada jos nista nije zavrseno , suprotnoj strain je odobreno narednih 6 nedelja da pripremi odbranu, ovakva odluka je veoma znacajna za sledeca dva rocista koja treba da se odrze, jedno 10. avgusta, a drugo 15 avgusta , na Visokom i Federalnom sudu na kom se advokati bore protiv odluke za izrucenje Vasiljkovica Hrvatskoj koja ga trazi za navodne ratne zlocine. Na jednom od ovih parnica ponovo ce se uciniti pokusaj da se od suda zatrazi oslobadjenje Draganovo i da se ovom coveku dozvoli da se brani sa slobode!
U svom obracanju clanovima Lobi Organizacije, gospodin Brus je izrazio spremnost da ucestvuje u direktnom obavestavanju i razgovorima za australijska medija. Nakon toga ostavljeno je gospodinu Iliji Glisicu da zajedno sa Denisom Brusom , i uz pomoc ostalih clanova pravnog tima, organizuju inreviju i da se pripreme susreti sa predstavnicima ausrtaliskih medijksih kuca.

Istovremeno, definisano je nekoliko znacajnih akcija u cilju organizovanja susreta i humanitarnih svecanosti kako bi se i nadalje, kao u ostalom i tokom prtotekle godine, obezbedila neophodna sredstva za istinu i pravdu. Vec 23 avgusta planira se odrzavanje velikog piknika u saradnji sa svim Centrima i Crkvenoskolskim opstinama, koji ce se odrzati na crkvenom imanju u Rosmor. U oktobru ce se odrzati humanitarni banket u severnom sidnejkom delu grada, a do kraja godine slicne manifestacije se pripremaju jos u tri organizacije i CSO u zapadnom Sidneju.

Sve ovo pokazuje da dvogodisnji zajednicki rad na obelodanjivanju istine, trazenju pravde i verovanju u demokratiju ove nase Australije, pocinje da pokazuje prve pozitivne rezultate. Upravo ova cinjenica treba da jos vise ulije pozitivne nade i energije svakom coveku dobre volje.

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.