СУЂЕЊЕ КАПЕТАНУ ДРАГАНУ У СИДНЕЈУ СЕ НАСТАВЊА

Као што је раније најављено прошле среде и четвртка одржан је дуго очекивани претрес о изручењу Капетана Драгана у Хрватску.

Капетанова одбрана је у својим исказима навела да није довољно говорити о ехтрадицији Капетана Драгана у Хрватску а да се не дотакне и сагледа стање Српског народа у Крајини баш у самом почетку рата.

 

Ево што је  записао дописник Вести који је цело време пратио суђење.

 

На питање судије како се статистички подаци  о смањењу броја Срба  могу применити на његовог клијента када се не говори о узроцима тог смањења, Баристер Џексон је казао да на то упућује здрав разум

 

 Џексон je наставио Моја представка је да односи измећу два народа који су довели до оптужбе против Капетана Драгана и широко уништавање Српске популације треба да буду размотрени

Џексон је подвукао да он не оптужује и не жели да иде даље од овога што материјал каже.

 

Џексон је навео Черчил је рекао да историју пишу победнициИ упозорио:” Било би заиста неприродно говорити о изручењу а не сагледати стање српске популације у Крајини и позадина сукоба

Тужилаштво је потрошило скоро пола дана објшњавајући како ће се Васиљковићу судити у специјалном суду који је у надлежности државе  а не у локалном суду.

 

На питање судије ко чини суд Порота, неутралне судије,Хрвати ? Неке судије су Хрвати био је одговор

Вредно је овде навести и ово Капетан Драган је за време суђења разговарао и седио близу својих пријатења и чланова организације Срби за Истину и Правду и осталих пријатења и чланова Српске заједнице у Аустралији.

 

Важо је напоменути да су Срби Аустралије остали верни и упорни да се овај процес доведе до краја да се открије позадина овог политички мотивисаног и прњавог посла.

 

 

Претрес о изручењу је одложен али само за десетак дана датум није још утврђен очекујемо да ће се суђење наставити половином Септемра месеца.

 

Специјални поздрав од Драгана за све чланове Крајина Форса и за све  њуде који верују да ђе на самом крају победити истина и правда нажалост морамо то и доказати на суду.

 

Георге Бубало

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.