Postovana Gospodo, dragi prijatelji,

31.08.2006

Tokom samo nekoliko meseci, u kom periodu Lobi grupa aktivno radi, animirane su mnogobrojne srpske organizacije i Crkveno Skolskih Opstina (u daljem tekstu kao “CSO”) u Australiji. Ovom prilikom zelimo da uputimo zahvalnost pre svega CSO u Monavale, zatim CSO Sv Georgije u Kabramati , SCO “ Lazarica” u Njutaunu, zatim srpskim klubovima koji su zajednickim piknikom obezbedili znacajnu sumu novca za rad pravnog tima, to su SNO iz Kenli Vala, zatim SNC iz Boniriga, SKC iz Hokston Parka. Takodje, Centar iz Boniriga je uprilicio i samostalni piknik u cilju prikupljanja humanitarnih donacija, a isto su uradili i nasi sugradjani, clanovi SKC iz Hokston Parka. Humanitarne veceri su odrzane i u organizaciji dve ustanove iz Melburna kao i srpski klubu u Kopapidi. U svim ovim humanitarno nacionalnim akcijama prikupljena je solidna suma novca koja je depozitovana na racun pravnog tima na koji i dalje mozete da uplacujete humanitarne donacije : Odbrana Kapetana Dragana stim sto cek ili mani-order mora imati sledece oznake “GD 60033 Mr.Dragan Vasiljkovic”.

Sve do sada ostvareno pokazuje da Srbi zajedno zaista mogu da iznedre ozbiljne i velike akcije na ponos i podsticaj citavoj naciji.

Ovom prilikom zelimo da vas upoznamo sa nekoliko detalja koji obelezavaju Lobi grupu, to su pre svega:

– odbrana i promocija ljudskih prava, mi smo pre svega humanitarna organizacija
– obezbedjivanje podrske organizacijama i pojedincima u borbi za ljudska prava i slobodu
– obezbedjivanje pravne, socijalne i finansijske pomoci u predhodno navedenim situacijama
– saradnja sa svim slicnim organizacijama u Australiji i u svetu
– uspostavljanje najboljih odnosa sa australijskom i svetskom zajednicom
– da se obezbedi humanitarni fond za bilo koje legalne potrebe koje Lobi grupa koordinira

S obzirom da legalna borba za oslobadjanje Kapetana Dragana jos uvek traje i da je to proces koji Srbi Australije ne smeju izgubiti, niti dozvoliti da gradjanin Australije samo zato sto je srpskog porekla , bude izrucen Hrvatskoj, u kojoj nema pravednog suda za Srbe, na svima nama je velika odgovornost da svim raspolozivim snagama pomazemo pravni tim . To jednostavno znaci da samo nastavimo u malo vecem broju sve ono sto je odredjeni broj srpskih organizacija i pojedinaca vec odradilo. Molimo Vas da se angazujete i uprilicite humanitarnu veceru, piknik, nedeljni rucak ili bilo koju manifestaciju , kao deo nase sveukupne srpske Lobi grupe kako bi sto pre obezbedili zajednicku osnovu . Jedino tako mozemo ostvariti zeljeni cilj. Od vas ocekujemo da organizujete sakupljanje materijalnih donacija, ali istovremeno i da okupite ljude dobre volje koji svojim znanjem i iskustvom mogu da doprinesu okupljanju i koordiniranju akcija i tako obezbedeo veoma vaznu organizacionu pomoc.

Zelimo takodje da Vas obavestimo da je Lobi grupa pravno registrovana sa svim legalnim okvirima ove drzave. Uskoro ce biti pripremljeni formulari za prijem u clanstvo, koji ce Vam biti dostavljeni, tako da ce svaki pojedinac imati priliku da nam se pridruzi u ovom zajednickom humanitarnom poslu, tako vaznom za celokupnu srpsku naciju.

Ovu priliku zelimo da iskoristimo i da se zahvalimu timu ljudi sa web sajta www.krajinaforce.com koji rade na odrzavanju nasih  internet stranica: www.medijskirat.com i www.serbsforjustice.com gde mozete naci sve informacije o Lobi grupi i aktuelnostima.

Clanovi Lobi grupe “ Srbi za pravdu i demokratiju”

No Comments

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.